Bedrijven Hoorn80 krijgen gratis verspilscan

“Schokkend, meeste bedrijven stoken voor niets!”

Bedrijven op Hoorn80 krijgen een verspilscan cadeau.  U kunt zich tot 15  maart aanmelden en dan snel gaan besparen!

“Misschien schokkend, maar veel bedrijven stoken op heel veel dagen per jaar voor niets”, zegt projectleider Gerard Fit van Hoorn80 Energiepositief.

“We moeten echt duidelijk maken dat te veel geld en energie wordt verspild. Zonde”, benadrukt Fit. “Goed onderhoud zorgt voor minder energieverbruik en lagere kosten voor de ondernemer.”

Met een goed onderhouden en afgestelde cv-installatie wordt er namelijk veel minder gas verbruikt. De euro’s vliegen nu vaak letterlijk het dak uit, meestal door slecht afgestelde installaties. Het komt gelijk voor dat installaties loeien op momenten dat het totaal niet nodig is.

Elke kuub gas telt

“Wij zijn er niet om geld te verdienen maar om energie te besparen. Elke kubieke meter gas minder telt”, zegt een gedreven Gerard Fit, projectleider van de Energie Combinatie West-Friesland (ECWF). ECWF houdt zich namens het georganiseerde bedrijfsleven bezig met het verduurzamen van het MKB: door te informeren en ondersteuning en uitvoering van duurzaamheidsprojecten.

Zo voert ECWF het project Hoorn80/West-Friesland energiepositief uit: “Hiermee loopt Hoorn80  voorop in Nederland. De ambitie is het bedrijventerrein meer energie te laten opwekken dan de bedrijven samen verbruiken. We maken al grote slagen met ledverlichting en zonnepanelen en nu is het gas aan de beurt. Uit eigen onderzoek weten we dat op Hoorn80 lang niet overal de ketels goed onderhouden worden. Als we dat beter krijgen, levert dat aanzienlijke besparingen op. Met grond- en brandstoffen die eindig zijn, is dit onze missie voor en met het West-Friese bedrijfsleven. De ondernemer onderneemt, ECWF regelt het verduurzamen.”

Omdat besparen op gas veel moeilijker is dan op stroom voert ECWF eigen onderzoek uit. Fit: “Grootschalige besparingsprojecten zijn met gas veel moeilijker te realiseren dan bijvoorbeeld het organiseren van een collectieve inkoopactie van zonnepanelen. Zolang grootschalige oplossingen als een warmtenet niet zomaar even voorhanden zijn, richten we ons op maatwerk per bedrijf. Er zijn nu digitale systemen voorhanden waarmee tot wel 23 procent gas per jaar bespaard kan worden.”

68% van de bedrijven stookt voor niks!

Fit wil daarom ondernemers aansporen hun ketel en installaties te laten keuren: “Als tegenprestatie vragen we alleen een paar vragen te beantwoorden. Niet omdat we wat willen verkopen maar om kennis op te doen om de ondernemers nog beter te kunnen helpen met besparen.”

Uit onderzoek blijkt dat bij bijna 70% van de bedrijven de verwarming niet uit gaat in weekenden, ‘s nachts en in vakanties. De reden hiervan is dat klimaatinstallaties niet gebruiksvriendelijk zijn en dan installateurs te druk zijn om al die aanpassingen te maken. Partner Hero Balancer biedt daarom  bedrijven op Hoorn80 een gratis energie-verspilscan aan. Zij kijken vrijblijvend voor u hoe uw installatie is ingeregeld en geven u tips hoe u energie kunt besparen.

Neem voor 15 maart contact op met ECWF:

Interesse in de gratis verspilscan kunnen hun gegevens mailen naar info@ecwf.nl o.v.v. “Gratis verspilscan.” Dit aanbod is geldig als u zich aanmeldt voor 10 februari 2021.