ECWF met goed nieuws op regionale omroep NHnieuws

Meerdere West-Friese bedrijven kunnen, dankzij deze maand toegekende SDE-subsidies, zonnepanelen plaatsen en zo grote hoeveelheden groene stroom gaan opwekken. Hoorn80 Energiepositief, samen met het door de Westfriese Bedrijvengroep geïnitieerde WBGroen, maakt bij realisatie in één klap een substantiële sprong met de ambitie om regionale bedrijven meer energie te laten opwekken dan ze verbruiken. NHnieuws pikte het goede, duurzame nieuws op in dit bericht. 

ECWF timmert, met de gemeente Hoorn en de WBG, letterlijk flink aan de weg om ondernemers te verleiden energiepositief te worden.

ECWF, Hoorn Energiepositief en WBGroen gaan zich nu inspannen nog meer voordeel voor de deelnemers te realiseren via collectieve inkoop van de zonnepanelen. “Sowieso gaan de bedrijven besparen op hun energiekosten. Het voordeel wordt nog groter als ze ook meedoen aan onze komende collectieve inkoopronde van zonnepanelen. Dat scheelt aanmerkelijk op de investering. Overigens zijn alle West-Friesland bedrijven welkom zich bij deze inkoopronde aan te sluiten. “We hebben met minimaal 2.500 zonnepanelen voor dit project al een ijzersterke uitgangspositie voor onderhandelingen met partijen uit de regio.”

 OVER ECWF:

ECWF is opgericht door het georganiseerde bedrijfsleven en voert duurzaamheidsprojecten uit voor ondernemers. Het project Hoorn80 Energiepositief breidde zich al snel uit naar WBGroen die zich richt op alle bedrijventerreinen in de regio. En omdat het voor ondernemers met zonnestroominstallaties financieel onaantrekkelijk is energie terug te leveren aan het energiebedrijf, wordt de volgende stap de oprichting van een ‘onderling’ handelsplatform dat voor de deelnemers de energie inkoopt tegen de laagste prijs en overtollige zonnestroom ‘onderling’ verhandelt en/of doorverkoopt tegen de hoogste prijs op de dagmarkt. Dus lagere kosten en hogere opbrengsten!

.

 

 

 

 

 

 

Lees bericht op NHnieuws.