Positieve energie Hoornse ondernemers bij talkshow De Hartelijke Huiskamer

Grote belangstelling in De Hartelijke Huiskamer voor de presentatie in de vorm van een talkshow die wordt uitgezonden op HoornRadio.

Grote belangstelling voor collectieve inkoop zonnepanelen op Hoornse bedrijventerreinen

In De Hartelijke Huiskamer aan De Oude Veiling in Zwaag is op 26 februari  2020 het startschot gegeven om de bedrijventerreinen Westfrisia en De Oude Veling (samen met het al lopende project op Hoorn80) sneller te gaan verduurzaam. Dat gebeurt onder meer met een collectieve inkoopactie van zonnepanelen.  

Samenwerken aan verduurzamen bedrijfsleven
De wethouders (in de gele hesjes) overhandigen het eerste zonnepaneel aan (vlnr) Jan Rosier (HOC), Gerard Fit (ECWF) en Hans Huibers (WBG).

Wethouders overhandigen eerste zonnepaneel voor Westfrisia en De Oude Veiling 

De wethouders Arthur Helling (economische zaken) en Samir Bashara (duurzaamheid) overhandigden Hans Huibers van de Westfriese Bedrijven Groep, Gerard Fit (ECWF)  en Jan Rosier van de Hoornse Ondernemers Compagnie symbolisch het eerste zonnepaneel voor deze campagne.

DOE MEE en profiteer! info@ecwf.nl 

Of bel: 0229 – 714 310

Westfrisia en De Oude Veiling verbruiken net zoveel stroom als 16.000 huishoudens

De presentatie vond plaats in de vorm van een wervende talkshow die wordt uitgezonden op HoornRadio.

Gerard Fit (ECWF) maakte tijdens de talkshow  (uitgezonden door HoornRadio) de resultaten bekend van een TNO-onderzoek van het energieverbruik op beide bedrijventerreinen. “Het stroomverbruik per jaar is net zoveel als van 16.000 huishoudens.  Ik schrok daar wel van. Dat geeft de noodzaak van versnelling wel aan. Met ledverlichting en zonnepanelen kunnen we heel snel meters maken als gaat om CO2-reductie.” Een boodschap die door de wethouders van harte werd onderstreept.

Puur Hoorn

“Via Puur Hoorn ondersteunen wij dit initiatief”, aldus wethouder Bashara. Zijn college Arthur Helling benadrukte het economische belang: “De besparingen op de energierekening maken dat wel duidelijk. Dit is daarbij ook nog eens goed voor de werkgelegenheid.”

Subsidie op energiescan en collectieve inkoop

Via WerkSaam krijgen alle ondernemers een folder bezorgd  met meer informatie over inkoopactie. Hans Huibers: “Je ziet dat er veel verbinding ontstaat met rond maatschappelijke verantwoord ondernemen en het verduurzaam. Ondernemers nemen steeds meer verantwoordelijk voor de wereld. Het gaat allang niet meer alleen over de portemonnee.” Dankzij de samenwerking van tussen ondernemers en gemeente is het mogelijk om met subsidie een energiescan te laten uitvoeren en/of mee te doen aan de collectieve inkoopactie van zonnepanelen.

Veel media-aandacht

Jan Rosier (HOC) en Hans Huibers (WBG) worden geïnterviewd tijdens de talkshow.

In de media is veel aandacht besteed aan de presentatie.

Klik voor artikel Noordhollands  Dagblad:

Podcast van de talkshow door HoornRadio;

Klik hier voor reportage op NHnieuws:

Ook Westfriese Zaken besteedt in de eerste twee uitgaven van dit jaar aandacht aan de actie.

Meedoen? Klik hier voor het actiebericht! 

OF BEL OP WERKDAGEN:  0229 – 714 310

Hieronder foto’s  van Benno Ellerbroek van de zeer geslaagde bijeenkomst.