VvE Jacob van Ruysdaelstraat 144 e.o. te Almere kiest voor duurzaamheid en rendement

De Vereniging van Eigenaren (VvE) Jacob van Ruysdaelstraat 144 e.o. te Almere maakt dit jaar een bewuste stap naar duurzaamheid en rendement. De VvE heeft een zonnepaneleninstallatie laten plaatsen op het appartementengebouw en investeert daarmee in duurzaamheid met als uiteindelijk resultaat een lagere energierekening! Voor advies en levering van de zonnepanelen koos de VvE voor Aksent Dakadvies & Dakwerken B.V. uit Enkhuizen.

Voldoen aan gestelde voorwaarden
De keuze van de VvE voor Aksent Dakadvies & Dakwerken B.V. uit Enkhuizen was relatief eenvoudig.
Aksent voldeed volledig aan alle voorwaarden die VvE had gesteld:

  • de gewenste installatie moest passen op het dak;
  • het onderhoud daaraan moest mogelijk blijven;
  • de installatie moest bij toekomstig onderhoud van het complex eenvoudig te verplaatsen zijn;
  • er moest een kostenreductie t.o.v. een volledig montagesysteem gerealiseerd worden;
  • en er moest een optimaal rendement behaald worden.

Optimaal rendement
De VvE is in dit traject geadviseerd door Adri Rijnders van Aksent. Adri heeft jarenlange ervaring met zowel daken als zonnepanelen en adviseerde de VvE te kiezen voor panelen met zogenoemde ‘Solar Edge Systeem optimizers’, gemonteerd op Renusol Consoles+. Dit levert een optimaal rendement van de individuele panelen.

De totale investering bedroeg rond de € 22.000, incl. btw. Deze investering wordt binnen tien jaar al terugverdiend, want per jaar levert de installatie 11.000 KWh aan stroom op. Hiermee wordt de CO₂-uitstoot – veroorzaakt door de VvE – met circa 5.500 kilo per jaar verminderd. Tijdens de verwachte levensduur van de installatie wordt maar liefst 140 ton CO₂ minder uitgestoten!

Ondanks de lagere energietarieven blijkt ook weer uit dit voorbeeld dat investeren in zonnepanelen zowel financieel als maatschappelijk een zeer hoog rendement heeft. Ook blijkt dat maatwerk noodzakelijk is. De ECWF partners staan klaar om u te adviseren zodat ook u geld kunt besparen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *